x close

Fii alături de noi!

Cum au scăpat de câinii maidanezi ţările din Europa. Metoda EFICIENTĂ care a golit Marea Britanie de câinii comunitari

de O.P.   •   04 Sep 2013   •   05:56 Comenteaza
Cum au scăpat de câinii maidanezi ţările din Europa. Metoda EFICIENTĂ care a golit Marea Britanie de câinii comunitari 442
Tările din vestul Europei au scapat de maidanezi de mai bine de un deceniu. Spaniolii au rezolvat problema câinilor fără stăpân printr-un sistem bine pus la punct, în care injectia letală este aplicată animalelor care nu sunt adoptate în termen de două săptămâni de la prindere. 

Legea este mult mai drastică în Regatul Unit şi în Irlanda, unde maidanezii sunt vânduţi sau eutanasiaţi după cinci, respectiv şapte zile de la capturare.

În Spania, autorităţile au implementat, încă de acum 15 ani, un sistem ce i-a scăpat de problemele create de maidanezi. Poliţiştii încearcă să le găsească stăpânii prin intermediul microcipurilor de identificare implantate sub piele. Dacă maidanezul nu are microcip, animalul este trimis la padocurile primăriei, unde va fi ţinut două săptămâni. După acest interval, dacă nu apare nimeni, câinele este eutanasiat.

Legislaţia este dură şi în Regatul Unit, unde soarta câinilor abandonaţi sau pierduţi este la mila proprietarilor. Aceştia au şapte zile la dispoziţie pentru a ridica animalul din adăpost. Însă nu înainte de a plăti o factură usturătoare pentru îngrijirile acordate câinelui. În caz contrar, animalul poate fi oferit spre vânzare sau eutanasiat într-un mod care să îi provoace cât mai puţină suferinţă.

Vecinii lor, irlandezii, sunt şi mai duri. Maidanezii sunt adăpostiţi doar cinci zile înainte de a fi scoşi la vânzare sau omorâţi. Mai mult decât atât, proprietarii câinilor trebuie să obţină un permis special pentru a deţine un patruped.

Eutanasia este legală şi în Elveţia, unde departamentul poate pronunţa şi notifica proprietarii în legătură cu adormirea sau castarea animalelor lor, în funcţie de gravitatea faptelor
poza

High Tech

OnePlus One este disponibil oficial şi în România

OnePlus a anunţat că telefonul OnePlus One devine disponibil oficial în toate ţările europene, printre care şi România.Compania nu a anunţat preţurile pentru terminal, însă au spus că vor reveni cu mai multe...

04 Mar 2015  •  20:45

poza

Show

Gwen Stefani îşi ascunde vârsta. Iată cât de bine arată

În mod cert, Gwen Stefani nu are probleme cu vârsta. Vedeta pare să deţină un secret care o face imună la trecerea timpului.

05 Mar 2015  •  18:20

EUR EUR 4.4114 Up 4.4114
USD USD 3.4947 Up 3.4947
CHF CHF 3.6499 Up 3.6499
GBP GBP 5.6157 Up 5.6157
XAU XAU 135.5973 Up 135.5973
JPY JPY 3.2076 Up 3.2076
Meteo

Meteo 05/03/2015

Horoscop

Zodiacul Chinezesc: Anul Caprei, anul controversei

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

sati