Antena 3 CNN Externe Cum au scăpat de câinii maidanezi ţările din Europa. Metoda EFICIENTĂ care a golit Marea Britanie de câinii comunitari

Cum au scăpat de câinii maidanezi ţările din Europa. Metoda EFICIENTĂ care a golit Marea Britanie de câinii comunitari

Cum au scăpat de câinii maidanezi ţările din Europa. Metoda EFICIENTĂ care a golit Marea Britanie de câinii comunitari
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   05:56

Tările din vestul Europei au scapat de maidanezi de mai bine de un deceniu. Spaniolii au rezolvat problema câinilor fără stăpân printr-un sistem bine pus la punct, în care injectia letală este aplicată animalelor care nu sunt adoptate în termen de două săptămâni de la prindere. 

Legea este mult mai drastică în Regatul Unit şi în Irlanda, unde maidanezii sunt vânduţi sau eutanasiaţi după cinci, respectiv şapte zile de la capturare.

În Spania, autorităţile au implementat, încă de acum 15 ani, un sistem ce i-a scăpat de problemele create de maidanezi. Poliţiştii încearcă să le găsească stăpânii prin intermediul microcipurilor de identificare implantate sub piele. Dacă maidanezul nu are microcip, animalul este trimis la padocurile primăriei, unde va fi ţinut două săptămâni. După acest interval, dacă nu apare nimeni, câinele este eutanasiat.

Legislaţia este dură şi în Regatul Unit, unde soarta câinilor abandonaţi sau pierduţi este la mila proprietarilor. Aceştia au şapte zile la dispoziţie pentru a ridica animalul din adăpost. Însă nu înainte de a plăti o factură usturătoare pentru îngrijirile acordate câinelui. În caz contrar, animalul poate fi oferit spre vânzare sau eutanasiat într-un mod care să îi provoace cât mai puţină suferinţă.

Vecinii lor, irlandezii, sunt şi mai duri. Maidanezii sunt adăpostiţi doar cinci zile înainte de a fi scoşi la vânzare sau omorâţi. Mai mult decât atât, proprietarii câinilor trebuie să obţină un permis special pentru a deţine un patruped.

Eutanasia este legală şi în Elveţia, unde departamentul poate pronunţa şi notifica proprietarii în legătură cu adormirea sau castarea animalelor lor, în funcţie de gravitatea faptelor

×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close