Antena 3 CNN Externe A doua dezbatere prezidențială din Statele Unite, plină de subiecte de scandal. Trump promite să o investigheze pe Clinton, dacă ajunge președinte

A doua dezbatere prezidențială din Statele Unite, plină de subiecte de scandal. Trump promite să o investigheze pe Clinton, dacă ajunge președinte

A doua dezbatere prezidențială din Statele Unite, plină de subiecte de scandal. Trump promite să o investigheze pe Clinton, dacă ajunge președinte
10 Oct 2016   •   08:37

S-a încheiat și a doua dezbatere între candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, Hillary Clinton şi Donald Trump. O parte din întrebări au fost puse de alegători obişnuiţi, selectaţi dintre cei care nu s-au decis încă pentru cine vor vota.

Subiectul aflat în atenţia tuturor, remarcile vulgare ale lui Trump la adresa femeilor, a fost abordat încă din primele minute şi a dus la schimburi dure de replici. Cei doi candidaţi s-au acuzat reciproc de minciună iar Trump a sugerat că, dacă va fi ales preşedinte, Hillary Clinton va ajunge la închisoare.

Candidatul republican s-a remarcat şi cînd a spus că Iranul, Rusia şi Siria lui Assad luptă din greu cu Statul Islamic, în timp ce Statele Unite nu fac mare lucru în această direcţie.

După primele minute, în care cei doi candidaţi şi-au putut expune ideile generale, moderatorii au îndreptat discuţia spre înregistrarea remarcilor obscene ale lui Trump din 2005. Miliardarul a încercat din nou să se scuze şi a invocat, în mod straniu, atrocităţile comise de Statul Islamic. Dar Hillary Clinton n-a pierdut ocazia să-l descrie în termeni duri.

Într-o altă replică la acuzaţiile legate de înregistrarea din 2005, Donald Trump a adus în discuţie, aşa cum era de aşteptat, numeroasele relaţii extraconjugale ale lui Bill Clinton. Câteva din femeile care l-au acuzat de asemenea relaţii erau prezente în sala unde avea loc dezbaterea. Iar mai devreme susţinuseră o conferinţă de presă împreună cu Trump.

Donald Trump nu a pierdut ocazia să o critice pe Hillary Clinton pentru folosirea unui server personal, neasigurat, pentru corespondenţa electronică, în perioada în care era secretar de stat. El a afirmat chiar că dacă va fi ales preşedinte va desemna un procuror special care să cerceteze dosarul şi, în final, să o trimită la închisoare.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close