Antena 3 CNN Externe Din reactorul 3 al centralei Fukushima iese fum negru. Norul radioactiv, deasupra Europei

Din reactorul 3 al centralei Fukushima iese fum negru. Norul radioactiv, deasupra Europei

Din reactorul 3 al centralei Fukushima iese fum negru. Norul radioactiv, deasupra Europei
Sursa foto: Foto: picasaweb.google.com
23 Mar 2011   •   08:32
Particulele radioactive de la centrala de la Fukushima au fost depistate în bazinul de purificare a apei din Tokyo, iar norul radioactiv a ajuns deasupra Islandei. Probleme continuă şi la reactorul 3 al centralei Fukushima. Deşi autorităţile anuţaseră că situaţia este sub control, un fum negru iese din reactor, motiv pentru care tot personalul a fost evacuat.

Alte două noi replici seismice puternice s-au produs, miercuri, în nord-estul Japoniei, informează AFP. Cutremurele, cu magnitudinea de 6 şi, respectiv 5,8 grade, au afectat regiunea centralei avariate de la Fukushima, unde tehnicienii încercau să repună în funcţiune circuitul de răcire pentru a evita o catastrofă nucleară.


Japonezii apeleaz
ă la tehnologia de ultimă generaţie pentru a răci reactoarele de la centrala Fukushima. Un braţ robotic lung de 50 de metri stropeşte zona cu apă în încercarea de a evita o catastrofăPână acum, braţul a aruncat peste 18 tone de apă în zonele fierbinţi ale centralei şi continuă să lucreze. Totuşi, situaţia rămâne foarte gravă, iar riscul unei eventuale explozii nucleare nu a trecut. 

Situaţia din Japonia, în continuare gravă

În paralel, muncitorii au f
ăcut eforturi mari pentru a conecta recatoarele la liniile de electricitate şi a reporni procesul de răcire. Situaţia rămâne însă în continuare critică.

Au apărut şi informaţii conform cărora centrala nucleară de la Fukushima ar fi avut unele dintre cele mai slabe rezultate la testele de securitate şi ar fost "umplută" cu mai mult uraniu decât era prevăzut.

Pericolul nuclear afectează şi industria alimentelor marine din Japonia. Nivelul vânzărilor de peşte a scăzut brusc după ce autorităţile au anunţat că apa de mare a fost iradiată. Şi bursa din Tokyo a deschis în scădere din cauza acestei crize. 
 

×
Subiecte în articol: japonia Fukushima reactor
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close