Antena 3 CNN Externe Documentul oficial emis de Vatican: "Homosexualii nu ar trebui să sufere din cauza prejudecăţilor Bisericii"

Documentul oficial emis de Vatican: "Homosexualii nu ar trebui să sufere din cauza prejudecăţilor Bisericii"

Documentul oficial emis de Vatican: "Homosexualii nu ar trebui să sufere din cauza prejudecăţilor Bisericii"
de O.P.    |    27 Iun 2014   •   06:48

Biserica catolică ar trebui să îi judece cu mai puţină asprime pe homosexuali şi, deşi continuă să se opună căsătoriilor gay, ar trebui să îi primească în rândurile sale pe copiii cuplurilor homosexuale cu o demnitate egală, se afirmă într-un document oficial emis joi de Vatican.
Potrivit acestui document de 75 de pagini, redactat ca material pregătitor pentru sinodul episcopilor catolici ce va avea loc la Vatican în luna octombrie şi care va fi destinat problemelor familiale, cei 1,2 miliarde de membri ai Bisericii catolice ar trebui să devină mai puţin "exclusivişti" şi mai "smeriţi".

Documentul, cunoscut şi sub denumirea latinească "Instrumentum Laboris", prezintă uriaşa prăpastie dintre învăţăturile oficiale ale Bisericii catolice în domeniul moralităţii sexuale şi acceptarea şi înţelegerea acestora de credincioşii din lumea întreagă.

Concluziile din acest text au fost formulate pe baza unui sondaj ce a inclus 39 de întrebări la care au răspuns credincioşi din dioceze din diverse zone ale Globului. Pentru prima dată în pregătirea unui astfel de sinod, Vaticanul a cerut episcopilor săi să distribuie chestionarul preoţilor din parohiile lor şi să înregistreze opiniile credincioşilor.

În acel text se afirmă că, deşi episcopii catolici continuă să se opună guvernelor care "redefinesc" mariajul prin legalizarea căsătoriilor şi a uniunilor civile între persoanele de acelaşi sex, Biserica catolică trebuie să găsească un echilibru între învăţăturile sale despre familia tradiţională şi "o atitudine respectuoasă, lipsită de prejudecăţi, faţă de persoanele care trăiesc în astfel de uniuni".

×
Subiecte în articol: Vatican
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close