Antena 3 CNN Externe Eroul de la magazinul evreiesc din Paris a primit cetăţenia franceză. "Sunt foarte mândru şi profund impresionat"

Eroul de la magazinul evreiesc din Paris a primit cetăţenia franceză. "Sunt foarte mândru şi profund impresionat"

Eroul de la magazinul evreiesc din Paris a primit cetăţenia franceză. "Sunt foarte mândru şi profund impresionat"
Sursa foto: Foto: AP/SIPA
21 Ian 2015   •   09:18

Eroul de la magazinul evreiesc din Paris, care a ascuns ostatici în camera frigorifică pentru a-i salva de la o moarte sigură, şi-a văzut visul îndeplinit. A primit cetăţenia franceză, la care visa încă din copilărie, chiar de la prim-ministrul şi de la ministrul francez de Interne, într-o ceremonie dată în cinstea lui.

Lassana Bathily a devenit erou după ce a ascuns 15 oameni în camera frigorifică a magazinului cu specific evreiesc din Paris salvându-le astfel viaţa.

În vârstă de 24 de ani, Lassana Bathily, trăieşte de nouă ani în Franţa, însă a făcut o cerere de obţinere a cetăţeniei franceze abia vara trecută. Procesul lung birocratic a fost scurtat în cazul său, pentru a îi răsplăti gestul.

Îmbrăcat modest, dar la costum, el le-a mulţumit francezilor pentru locul de cinste la care l-au pus, după atentatul de la magazin.

"Astăzi, sunt foarte mândru şi profund impresionat. Vreau să le mulţumesc celor care au avut mereu încredere în mine şi care m-au sprijinit. Gândurile mele se îndreaptă spre părinţii mei, familia mea din Franţa sau din Mali, ori din întreaga lume", a spus tânărul erou.

Prezenţi la ceremonie, ministrul francez de Interne şi prim-ministrul francez l-au lăudat pe Bathily pentru curajul, eroismul şi modestia de care a dat dovadă.

"Ai spus că visai să devii cetăţean francez de când erai mic. Ai făcut cererea pentru cetăţenie în iulie, anul trecut. Astăzi, visul ţi s-a îndeplinit, un pic mai devreme decât te aşteptai", a spus Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

O dată cu cetăţenia, el a primit şi o scrisoare de la preşedintele François Hollande, o medalie şi o carte despre cetăţenia franceză.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close