Antena 3 CNN Externe Evreii Europeni se tem de creşterea continuă a antisemitismului de pe bătrânul continent

Evreii Europeni se tem de creşterea continuă a antisemitismului de pe bătrânul continent

Evreii Europeni se tem de creşterea continuă a antisemitismului de pe bătrânul continent
11 Noi 2013   •   13:50

Un sondaj comandat de Evreii Europeni a scos la iveală că peste trei sferturi din cei intervievaţi cred că sentimentul antisemit este în creştere în ţările lor de origine, iar aproape un sfert din respondenţi au spus că se gândesc să emigreze deoarece nu se mai simt în siguranţă pe bătrânul continent.

Studiul social a fost efectuat de Agenţia pentru Drepturile Fundamentale din Uniunea Europeană (ADF-UE) şi a fost dat publicităţii la sfârşitul săptâmânii trecute, când s-au comemorat 75 de ani de la Noaptea de Cristal, din timpul Germaniei naziste.

34% dintre cetăţenii suedezi, care au răspuns la acest sondaj, susţin că nu ar purta niciodată Steaua lui David sau orice alt semn, care să le indice aplecarea religioasă.
De asemenea, la aceeaşi întrebare, 29% dintre francezi au spus că nu ar fi de acord să poarte vreun semn distinctiv prin care să-şi afirme public religia.

Potrivit ADF-UE, 5874 de evrei din ţările Europei occidentale au fost intervievaţi şi a fost realizat pentru a atrage atenţia asupra antisemitismului de pe continent.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close