Antena 3 CNN Externe Germania şi Franţa, DUR criticate. Merkel şi Hollande fac JOCURILE Rusiei

Germania şi Franţa, DUR criticate. Merkel şi Hollande fac JOCURILE Rusiei

Germania şi Franţa, DUR criticate. Merkel şi Hollande fac JOCURILE Rusiei
de O.P.    |    03 Apr 2015   •   08:46

 Premierul bulgar, Boiko Borisov, a criticat liderii Germaniei şi Franţei pentru că au acceptat de facto anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene de la Marea Neagră, Crimeea, relatează publicaţia electronică EUObserver.

"La un nivel pur diplomatic, această mişcare (amenxarea) va fi întotdeauna subiect de protest dar cumva lumea occidentală a înghiţit (anexarea) Crimeei", a declarat Borisov pentru postul TV+ cu sediul la Sofia.

Borisov a adăugat că Occidentul nu va spune niciodată "în limbajul său diplomatic că a înghiţit Crimeea", dar de fapt tocmai acest lucru a făcut pentru "simplul fapt că Crimeea nu este menţionată atunci când se vorbeşte de acordul de la Minsk".

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande au mers în capitala belarusă pentru a încheia un acord de încetare a focului după negocieri prelungite cu preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko.

Cei doi lideri occidentali, care au investit mult capital politic în această deplasare, au încercat să prevină ca insurgenţa armată din estul Ucrainei să devină un război.

Borisov, de centru-dreapata, a subliniat că atât Merkel cât şi Hollande au fost să se vadă cu Putin şi să facă unele concesii pentru a ajunge la un acord cu el.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close