Antena 3 CNN Externe Hackerii au reușit să fure șase milioane de dolari dintr-o bancă. Ce metodă au folosit

Hackerii au reușit să fure șase milioane de dolari dintr-o bancă. Ce metodă au folosit

Hackerii au reușit să fure șase milioane de dolari dintr-o bancă. Ce metodă au folosit
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Feb 2018   •   21:28

Hackerii au furat șase milioane de dolari din banca rusă utilizând prin sistemul SWIFT. Atacul cibernetic lansat anul trecut a fost făcut prin intermediul sistemului de mesagerie internațional SWIFT, a anunțat vineri banca centrală rusă.

Dezvăluirea, aflată într-un raport al băncii centrale privind furturile digitale în sectorul bancar rusesc, este ultima dintr-un șir de atacuri cibernetice de acest tip. „Volumul operațiunilor efectuate în urma acestui atac a însumat 339,5 milioane de ruble (n.r. 6 milioane de dolari)”, a spus banca.

După publicarea raportului, un purtător de cuvânt al băncii centrale a declarat că hackerii au preluat controlul asupra unui calculator de la o bancă rusă și au folosit sistemul SWIFT pentru a transfera banii în conturile proprii, informează libertatea.ro.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să numească banca sau să furnizeze detalii suplimentare. El a citat pe Artem Sychev, șeful adjunct al departamentului de securitate al băncii centrale, spunând că aceasta este „o schemă comună”.

×
Subiecte în articol: hackeri furt metoda Sistem
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close