Antena 3 CNN Externe INFOGRAFIC. Cum va arăta Pământul peste opt DECENII şi cine va avea cel mai mult de suferit

INFOGRAFIC. Cum va arăta Pământul peste opt DECENII şi cine va avea cel mai mult de suferit

INFOGRAFIC. Cum va arăta Pământul peste opt DECENII şi cine va avea cel mai mult de suferit
de O.P.    |    14 Noi 2013   •   12:43

Resursele acestei planete sunt limitate, iar nevoile oamenilor sunt în creştere. Numărul oamenilor de pe planetă creşte constant, depăşind chiar prognozele făcute de sociologi.

Mâncarea rămâne de departe una din cele mai mari probleme ale omenirii. Potrivit datelor furnizate de Crucea Roşie, 1 din 7 persoane va fi considerată malnutrită chiar în acest an, iar lucrurile se vor înrăutăţi cu trecerea timpului şi înmulţirea populaţiei.

Se prevede că până în anul 2100 populaţia Terrei va ajunge la cifra de 10 MILIARDE de locuitori. Odată atins acest număr va creşte exponenţial şi numărul oamenilor care suferă de foamete.

Interesant este că aceste cazuri nu vor fi întâlnite numai în ţările din lumea a treia, ci şi în statele în curs de dezvoltare.

Există totuşi o soluţie. Potrivit acestui INFOGRAFIC, numai americanii aruncă peste 40% din mâncarea pe care o cumpără. În ţările civilizate din Europa procentul este asemănător.

Astfel, autorităţile de la nivel mondial vor să pună la punct o strategie prin care să responsabilizeze populaţia privind alimentaţia şi mâncarea ce poate fi utilizată pentru hrănirea persoanelor care mor de foame.



×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close