Antena 3 CNN Externe Iranul avertizează SUA o singură dată să nu mai trimită portavioane în Golful Persic. Apoi vor trece la fapte

Iranul avertizează SUA o singură dată să nu mai trimită portavioane în Golful Persic. Apoi vor trece la fapte

Iranul avertizează SUA o singură dată să nu mai trimită portavioane în Golful Persic. Apoi vor trece la fapte
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
03 Ian 2012   •   16:48

Un oficial militar iranian de rang înalt a avertizat Statele Unite să nu mai trimită portavioane în Golf, informează AFP. Iranul a organizat recent o demonstraţie de forţă în zona strâmtorii Ormuz, un punct strategic pentru traficul maritim petrolier.
   
"Sfătuim portavionul american care a traversat strâmtoarea Ormuz şi se află în Marea Oman să nu se întoarcă în Golful Persic", a declarat generalul Attaollah Salehi, adăugând că "Republica islamică Iran nu are intenţia să repete avertismentul", conform site-ului armatei iraniene.
   
Portavionul american John C. Stennis, care se afla în Golf, a traversat săptămâna trecută strâmtoarea Ormuz pentru a merge în Marea Oman, în timpul manevrelor navale iraniene, care au durat zece zile, în zona strâmtorii.
   
Mai mulţi militari au declarat că Iranul ar putea închide acest canal strategic, pe unde trece 35% din traficul petrolier maritim mondial, în caz de noi sancţiuni împotriva exporturilor petroliere care asigură ţării 80% din venituri.
   
La rândul său, şeful Statului Major, generalul Hassan Firouzabadi, a declarat că Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului, vor organiza în curând propriile manevre în regiunea Golfului, de care sunt responsabili, în timp ce armata este însărcinată cu controlul Mării Oman.

×
Subiecte în articol: Golful Persic SUA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close