Antena 3 CNN Externe Lavrov: "Rusia nu va intra în jocul schimbării de regim din Siria"

Lavrov: "Rusia nu va intra în jocul schimbării de regim din Siria"

Lavrov: "Rusia nu va intra în jocul schimbării de regim din Siria"
08 Mar 2013   •   13:30

Rusia nu va exericita presiuni asupra preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pentru a-l determina pe acesta să renunţe la putere şi salută iniţiativa opoziţiei de a iniţia negocieri cu regimul de la Damasc, a declarat, joi seară, ministrul de externe rus,  Sergei Lavrov.

"Noi nu intrăm în jocul de schimbare a regimului sirian. Suntem împotriva oricărei interferenţe în treburile interne ale unui stat", a spus Lavrov pentru BBC.

"Nu suntem noi în măsură să decidem cine ar trebui să conducă Siria. Poporul sirian va lua singur această decizie", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Încă de la începutul conflictului violent din Siria, Rusia s-a opus tuturor presiunilor externe, exercitate asupra conducerii de la Damasc, şi a insistat mereu ca singura soluţie de rezolvare a crizei siriene să fie cea politică.

Dialogul politic, între părţile beligerante, părea aproape imposibil, având în vedere că forţele din opoziţie cereau "debarcarea" lui Assad şi a apropiaţilor săi.
În ianuarie, liderul celei mai vocale aripi din opoziţie, Ahmed Moaz al-Khatib, declarase că grupul condus de el va lua în considerare un dialog cu regimul de la Damasc.

"Sunt mulţumit pentru faptul că ultimele discuţii şi ultimele declaraţii ale celor care susţin opoziţia din Siria, sugerează că aceştia sunt dispuşi să negocieze, fără a mai pretinde preşedintelui Assad să renunţe la putere", a precizat Lavrov.

×
Subiecte în articol: Sergei Lavrov Siria
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close