Antena 3 CNN Externe Lupta împotriva epidemiei de Ebola. Cuba a trimis 83 de medici şi infirmieri suplimentari în Africa de Vest

Lupta împotriva epidemiei de Ebola. Cuba a trimis 83 de medici şi infirmieri suplimentari în Africa de Vest

Lupta împotriva epidemiei de Ebola. Cuba a trimis 83 de medici şi infirmieri suplimentari în Africa de Vest
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    22 Oct 2014   •   20:58

Un nou contingent de 83 de medici și infirmieri cubanezi a plecat marți seara către Guineea și Liberia, sporind la 256 efectivele personalului medical trimis în Africa de Vest de către Havana pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola, relatează miercuri AFP.

Potrivit cotidianului Granma, cei 35 de medici și 48 de infirmieri au fost calificați drept ''eroi''. Ei au fost salutați de președintele țării, Raul Castro, înainte de a decola spre ''epicentrul luptei mondiale împotriva Ebola''.

''Sunt convins că ne vom întoarce victorioși și sănătoși'', a declarat la televiziunea de stat medicul Alexander Velazquez cu puțin timp de a se îmbarca.

Granma afirmă că 256 de specialiști cubanezi din domeniul sănătății sunt în prezent desfășurați în teren.

În pofida dificultăților sale economice și a mijloacelor sale modeste, Cuba s-a propulsat pe avanscena luptei împotriva Ebola, trimițând pe 1 octombrie un prim contingent de 165 de specialiști din domeniul sanitar în Sierra Leone.

Numărul lor va ajunge cu timpul la 461 de persoane în teren, fiind contingentul medical cel mai important furnizat de către un stat pentru lupta împotriva Ebola în Africa de Vest.

×
Subiecte în articol: Africa de Vest Ebola epidemie de ebola
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close