Antena 3 CNN Externe Madeleine Albright: "Putin este un bun tactician, dar un strateg prost"

Madeleine Albright: "Putin este un bun tactician, dar un strateg prost"

Madeleine Albright: "Putin este un bun tactician, dar un strateg prost"
21 Noi 2014   •   16:55

Prestaţia Uniunii Europene a fost "ştearsă şi ineficientă" în raport cu situaţia generată de criza din Ucraina, a declarat fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright, citată Vocea Americii şi preluată de agerpres.

Fosta şefă a diplomaţiei americane a subliniat că aşteptările, conform cărora Europa va deveni parte a deciziei şi nu a problemei însăşi, au eşuat lamentabil.

Albright a menţionat că nici eforturile SUA în acest domeniu nu au fost foarte reuşite, inclusiv pentru că promovarea democraţiei a început să se asocieze cu un aspect militarizat al acesteia.

Madeleine Albright este de părere că acţiunile preşedintelui rus, pe care îl consideră "un bun tactician, dar, în acelaşi timp, este un strateg prost, care lasă încă de dorit", au avut un efect exact contrar celui pe care îl aştepta Vladimir Putin.
"Prin acţiunile sale, Putin a unit Europa în loc să o dezbine", a adăugat Albright.

"Desigur, Putin nu va intra în Europa cu o mare armată. El va încerca prin toate mijloacele să o hărţuiască, pentru a provoca haos şi a dezorienta", a încercat Albright să anticipeze tactica viitoare abordată de preşedintele rus.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close