Antena 3 CNN Externe Marea Britanie trimite cea mai nouă navă de război în Golful Persic. Ministrul Apărării: Este o mobilizare de rutină

Marea Britanie trimite cea mai nouă navă de război în Golful Persic. Ministrul Apărării: Este o mobilizare de rutină

Marea Britanie trimite cea mai nouă navă de război în Golful Persic. Ministrul Apărării: Este o mobilizare de rutină
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
07 Ian 2012   •   16:56
Marea Britanie a trimis cea mai nouă navă de război pe care o deţine, în Golful Persic, pentru o primă misiune programată în urmă cu un an, conform AFP.

Procedura are loc într-un context tensionat între Occident şi Iran în legătură cu strâmtoarea Hurmuz.

Distrugătorul „Daring” trebuie să se alăture celorlalte nave militare britanice din regiune, conform ministrului Apărării britanic. „Forţele navale regale au o prezenţă continuă în Golf de mai mulţi ani, mai ales patrula Armilla”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Daring „va înlocui o fregată de la faţa loculu” a declarat purtătorul de cuvânt, care a precizat că este vorba despre o "mobilizare de rutină”.

Totuşi, trimiterea navei are loc pe frontul intensificării tensiunilor între Occident şi Teheran, în urma ameninţărilor Iranului de a închide strâmtoarea Hurmuz de la intrarea în Golf, pe unde trece aproximativ 35% din traficul maritim petrolier mondial.

Iranul tocmai a încheiat zece zile de manevre navale, care au implicat şi lansări de rachete anti-navă şi a anunţat că se pregăteşte pentru noi manevre militare.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close