Antena 3 CNN Externe Mecanicul trenului deraiat în Galicia a fost plasat în arest preventiv

Mecanicul trenului deraiat în Galicia a fost plasat în arest preventiv

Mecanicul trenului deraiat în Galicia a fost plasat în arest preventiv
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Iul 2013   •   14:25

Mecanicul trenului deraiat miercuri seară în Santiago de Compostela a fost plasat în arest preventiv, a declarat, vineri, şeful poliţiei din Galicia, anunţă AFP, citată de Agerpres.

„Se află în arest preventiv de joi, de la ora locală 20.00. I se impută delicte legate de accident, însă încă nu a fost audiat", a afirmat Jaime Iglesias.

Un tribunal din Santiago de Compostela dispusese joi ca poliţia să-l audieze în calitate de inculpat pe conductorul trenului care a deraiat miercuri seară.

Surse din cadrul anchetei au semnalat joi pentru EFE că, după accident, mecanicul a recunoscut că trenul circula cu o viteză de circa 190 de kilometri pe oră într-o zonă în curbă unde viteza maximă permisă era de 80 de kilometri pe oră.

Pe de altă parte, tot poliţia din Galicia a redus bilanţul victimelor accidentului: este vorba de 78 de morţi, şi nu 80, după cum arăta ultimul bilanţ prezentat joi seară.

Potrivit Rtve.es, comisarul Antonio del Amo a explicat că în cazul unor astfel de accidente, în care trupurile unora dintre victime sunt găsite incomplete, bilanţul poate varia.

×
Subiecte în articol: tren deraiat arest preventiv
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close