Antena 3 CNN Externe Norvegia, ţara în care poliţia a tras două gloanţe într-un singur an. Şi nimeni nu a fost rănit

Norvegia, ţara în care poliţia a tras două gloanţe într-un singur an. Şi nimeni nu a fost rănit

Norvegia, ţara în care poliţia a tras două gloanţe într-un singur an. Şi nimeni nu a fost rănit
09 Iul 2015   •   19:39

Poliţiştii norvegieni au tras doar de două ori cu armele din dotare, pe tot parcursul anului trecut, fără ca cineva să fie rănit. În total, două gloanţe trase.  Acestea sunt cifrele unei statistici privind folosirea armelor în întreaga ţară, scrie The Independent.

Aceeaşi statistică indică faptul că au existat 42 de situaţii în care oamenii legii au scos armele, aceasta fiind cea mai scăzută valoare din ultimii 12 ani. În acest interval de timp, doar 2 persoane au fost ucise în schimburile de focuri în care au fost implicaţi poliţiştii norvegieni.

Cei mai mulţi dintre poliţiştii norvegieni patrulează neînarmaţi şi au arme doar în anumite condiţii.

La polul opus, în Statele Unite, doar în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii au ucis 547 de persoane, 503 din acestea prin împuşcare.
În primele 24 de zile ale lui 2015, în SUA, poliţia a împuşcat şi ucis 59 de persoane, mai multe decât au fost ucise în Anglia şi Ţara Galilor în ultimii 24 de ani.

Păstrând proporţiile populaţiei, probabilitatea ca un cetăţean american să fie împuşcat de poliţie este de 100 de ori mai mare decât scenariul similar pentru un cetăţean britanic.

Violenţa este ceva comun pentru poliţia din Statele Unite, acolo unde, în 2013, 30 de poliţişti au fost împuşcaţi fatal în timp ce se aflau în exerciţiul funcţiunii.

Totuşi, ţara în care se înregistrează cele mai multe cazuri de persoane ucise de poliţie este Brazilia. Se vorbeşte de cel puţin 2.000 de persoane ucise anual de către oamenii legii.

Cifrele Institutului Brazilian de Securitate sunt îngrijorătoare, indicând că numărul incidentelor de acest gen nu va scădea prea curând, în condiţiile creşterii criminalităţii.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close