Antena 3 CNN Externe "Nu mai pot respira!" Ultimele cuvinte ale unui fost soldat OMORÂT de POLIŢIŞTI, în timpul unei detenţii de două zile (VIDEO)

"Nu mai pot respira!" Ultimele cuvinte ale unui fost soldat OMORÂT de POLIŢIŞTI, în timpul unei detenţii de două zile (VIDEO)

"Nu mai pot respira!" Ultimele cuvinte ale unui fost soldat OMORÂT de POLIŢIŞTI, în timpul unei detenţii de două zile (VIDEO)
Sursa foto: foto: Captură Youtube
20 Mai 2015   •   13:49

Sergentul James Brown a fost un soldat activ care şi-a servit ţara de două ori, în Irak.

Însă, în anul 2012, acesta nu a reuşit să supravieţuiescă două zile în detenţie. 

Noi imagini din închisoarea  El Paso County, din Texas, arată clipele terifiante cu ultimele minute din viaţă ale fostului soldat. Brown, care potrivit relatărilor ulterioare, se pare că a suferit de stres post-traumatic, poate fi văzut cum este lovit cu brutalitate de poliţişti chiar în celulă. Aproximativ 35 de minute mai târziu, el le spune în mod repetat poliţiştilor că nu poate respira, după care îşi pierde cunoştinţa.

James Brown, în vârstă de 26 de ani, şi un veteran al armatei staționate la Fort Bliss, Texas, s-a predat şi a ajuns pentru două zile după gratii, în iulie 2012. După ce şi-a petrecut o noapte după gratii, fostul soldat şi-a sunat mama şi a a rugat-o să îi plătească cauţiune, pentru a nu mai sta nicio zi în detenţie. Mama lui a plătit cauţiune a doua zi dimineaţă, însă fiul ei murise deja.

Detaliile privind moartea lui James Brown sunt încă neclare. În videoclipul care durează 20 de minute, se vede cum este lovit de poliţişti chiar în uşa celulei sale. La un moment dat el începe să sângereze. Însă nimeni nu dă semne că loviturile vor înceta.

Ofiţerii de poliţie îl înconjoară şi îl lovesc, deşi acesta spune în repetate rânduri că nu poate respira. Într-un final, ofiţerii îl ridică pe braţe şi îl duc într-o altă încăpere. Acolo faţa îi este acoperită cu o mască şi îi este refuzat, iniţial, un pahar cu apă.

Ofiţerii îi injectează două doze de  orazepam, un sedativ puternic, conform KFOX.

Imediat după ce este dus înapoi în celulă, situaţia fostului soldat se înrăutăţeşte. El poate fi văzut în imagini cum este întins pe podea şi nu mai are nicio reacţie. El a fost declarat mort la scurt timp.

Mama lui Brown, Dinette Robinson-Scott, a spus pentru KFOX că nu înțelege de ce fiul ei a fost dus la un penitenciar în loc de o închisoare militară.

"Mă rog ca noile legi care protejează soldații aflaţi în custodie să fie implementate, ca armata să adopte noi proceduri de politică în ceea ce îi priveşte pe soldații lor, fiind păstraţi în custodie de o agenție din afară,"

Robinson-Scott, tatăl fostului soldat, pentru KFOX: "Dacă aceste schimbări pot fi făcute și soldații noștri sunt protejaţi, iar o altă familie nu va mai fi nevoită să treacă prin ceea ce am trecut noi, atunci moartea fiului meu nu a fost în zadar".

×
Subiecte în articol: soldat omorat
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close