Antena 3 CNN Externe Nu-şi dorea să câştige, dar juriul a ales-o. A luat premiul pentru CEL MAI PROST SEX literar din 2012

Nu-şi dorea să câştige, dar juriul a ales-o. A luat premiul pentru CEL MAI PROST SEX literar din 2012

Nu-şi dorea să câştige, dar juriul a ales-o. A luat premiul pentru CEL MAI PROST SEX literar din 2012
de S.T.    |    05 Dec 2012   •   20:43

Scriitoarea canadiană Nancy Huston a fost recompensată, marţi seară, cu premiul pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură pe 2012, cu un pasaj din romanul "Infrared", informează latimes.com.

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 20-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos.

Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

Nancy Huston i-a devansat în acest an pe câţiva scriitori renumiţi, printre care americanul Tom Wolfe şi Paul Mason, editorul emisiunii pe teme economice "Newsnight" difuzată de BBC.



Potrivit businessweek.com, romanul "Infrared" prezintă o vacanţă neplăcută petrecută alături de familie de personajul Rena Greenblatt, o fotografă care obişnuieşte să îşi fotografieze iubitul în infraroşu în momente intime.

Criticii care i-au acordat scriitoarei canadiene Bad Sex in Fiction Award pe 2012 citează pasajul următor: "Kamal şi cu mine suntem complet scufundaţi într-o mare de carne, acel regat antic care ne aduce lacrimi şi spaime, coşmaruri, bebeluşi şi o compleşitoare năucire. Cuvântul ?plăcere? este mult prea slab pentru a descrie ceea ce simţim. La fel este şi cuvântul ?beatitudine?", scrie Nancy Huston.

 În 2011, premiul a fost câştigat de romancierul David Guterson pentru romanul "Ed King". În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Cea de-a 20-a gală de decernare a premiului Bad Sex in Fiction a avut loc la Naval & Military Club din Londra. Gala a fost prezentată de actriţa Samantha Bond.

×
Subiecte în articol: juriu
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close