Antena 3 CNN Externe O româncă din Japonia a trăit două cutremure în direct la Antena 3: Am crezut că vine sfârşitul lumii!

O româncă din Japonia a trăit două cutremure în direct la Antena 3: Am crezut că vine sfârşitul lumii!

O româncă din Japonia a trăit două cutremure în direct la Antena 3: Am crezut că vine sfârşitul lumii!
11 Mar 2011   •   10:44

Mărturie impresionantă a unei românce stabilită în Japonia. Aflată în stare de şoc, femeia a povestit despre ce a simtit in momentul devastatorului cutremur. Mai mult, chiar în timp ce se afla in legătură directă cu Antena 3, românca a simţit două replici puternici ale cutremurului.

A fost îngrozitor, parcă nu se mai termina. Am ieşit în fugă afară şi am alergat spre şcoala copiilor”, a declarat românca pentru Antena 3. Femeia a explicat că serviciile telefonice nu sunt funcţionale şi că internetul a fost oprit pentru o perioadă lungă.

Nici internetul nu s-a putut folosi. De abia acum am primit un mail de la soţul meu”, a spus românca care a adăugat că este în continuare în stare de şoc. „Stăm îmbrăcaţi, am făcut pachetele să luăm la noi, in caz că se va întampla ceva. Aici, dacă se întamplă ceva, noi trebuie să fugim cu toţii la şcoala. Şcolile sunt foarte bine protejate”, a declarat românca stabilită în Japonia.

 


Chiar în momentul în care se afla în legătură directă cu Antena 3, românca a precizat că a simţit două replici ale seismului. „A fost replică chiar acum. (...) Parca ne legănăm tot timpul. Este groaznic, îmi tremură şi mâinile”.

Cea de-a doua replică a seismului simţită de româncă a avut magnitudinea de 6,7.

 


Un cutremur cu magnitudinea de 8,9 a avut loc vineri în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, informează CNN.  Seismul a generat un tsunami de pânã la zece metri înãlţime, în nordul Japoniei. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, in timp ce altele au fost evacuate.

×
Subiecte în articol: romanca japonia seism
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close