Antena 3 CNN Externe Pilotul iordanian capturat de teroriştii de la Statul Islamic a fost ars de viu într-o cuşcă

Pilotul iordanian capturat de teroriştii de la Statul Islamic a fost ars de viu într-o cuşcă

Pilotul iordanian capturat de teroriştii de la Statul Islamic a fost ars de viu într-o cuşcă
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
03 Feb 2015   •   19:39

Teroriştii grupării Statul Islamic au anunţat, marţi, că l-au ars de viu pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh, ţinut ostatic, prin publicarea unei înregistrări care nu a fost încă autentificată, scrie dailymail.co.uk.

Întregistrarea, postată sub titlul 'Healing the Believers Chests' (trad. Vindecarea sufletelor credincioşilor), îl arată pe pilotul iordanian, îmbrăcat într-un costum portocaliu, asemănător deţinuţilor din Guantanamo, închis într-o cuşcă. Ulterior, acesta este incendiat.

Imaginile cu execuţia ostaticului circulă deja pe Twitter.

Grupul terorist susţine că ostaticul executat este Maaz al-Kassasbeh, pilotul militar iordanian capturat după prăbuşirea avionului de vânătoare F-16 în Siria pe 24 decembrie 2014.

Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar, precizând că execuţia extrajudiciară a avut loc pe 3 ianuarie.
   
Gruparea teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria ceruse eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte şi închisă în Iordania pentru participare la un val de atentate în 2005. Iordania acceptase eliberarea islamistei în schimbul pilotului, dar ceruse dovezi că militarul era în viaţă.
   
În ultima săptămână, teroriştii au anunţat executarea a doi ostatici japonezi, Haruna Yukawa şi Kenji Goto.

×
Subiecte în articol: ISIS statul islamic
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close