Antena 3 CNN Externe Posibil atac terorist în Londra: Un militar britanic a fost ucis, iar atacatorii săi au fost răniţi

Posibil atac terorist în Londra: Un militar britanic a fost ucis, iar atacatorii săi au fost răniţi

Posibil atac terorist în Londra: Un militar britanic a fost ucis, iar atacatorii săi au fost răniţi
de M.T.    |    22 Mai 2013   •   21:10

Un militar britanic a fost ucis, iar alte două persoane au fost rănite prin împuşcare, în sud-estul Londrei, în ceea ce pare a fi un atac terorist, relatează Sky News, citat de Mediafax.

Atacul  avut loc miercuri după-amiază în cartierul Woolwich, situat în sud-estul Londrei, în apropierea cazarmei Royal Artillery Barracks, iar autorităţile îl consideră un „incident terorist".

Premierul David Cameron, care intenţiona să rămână peste noapte la Paris, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Franţei, va reveni în Marea Britanie în această seară, notează BBC.

„Primul ministru a declarat că cele întâmplate la Woolwich sunt evenimente realmente şocante şi i-a cerut ministrului de interne să prezideze o reuniune Cobra”, a declarat un membru al biroului de presă al lui Cameron, pentru Reuters, conform Agerpres.   

Potrivit surselor Sky News, militarul britanic a fost atacat cu o sabie şi, probabil, decapitat, cei doi suspecţi filmând ceea ce s-a întâmplat, iar apoi au strigat „Allah Akbar" („Allah este mare").

Postul de televiziunje ITV a difuzat imagini cu unul dintre atacatori, acesta explicând motivul uciderii soldatului britanic.



„Jurăm pe Atotputernicul Allah că nu ne vom opri să luptăm cu voi. Singurul motiv pentru care facem acest lucru este faptul că musulmanii mor în fiecare zi. Acest soldat britanic este un ochi pentru ochi, un dinte pentru dinte”, a spus bărbatul.

Acesta a continuat: „Ne cerem scuze că o femeie a trebuit să vadă astăzi aşa ceva, dar în ţările noastre, femeile văd acelaşi lucru. Voi nu veţi fi în siguranţă. Îndepărtaţi guvernul. Lor nu le pasă de voi”.

Atacatorii au fost localizaţi de poliţie şi împuşcaţi, ambii fiind răniţi grav şi primind îngrijiri medicale în spitale din Londra.

„Este un act barbar, un atac înspăimântător, produs la periferia Londrei. În mod evident, este un incident cu caracter terorist", a declarat David Cameron, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, potrivit Mediafax.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close