Antena 3 CNN Externe Povestea impresionantă a băieţelului care a suferit un dublu transplant de mâini VIDEO

Povestea impresionantă a băieţelului care a suferit un dublu transplant de mâini VIDEO

Povestea impresionantă a băieţelului care a suferit un dublu transplant de mâini VIDEO
29 Iul 2015   •   17:39

Un băiat american în vârstă de opt ani, originar din Baltimore, este cel mai tânăr beneficiar al unui dublu transplant de mâini, relatează Daily Mail.

Zion Harvey şi-a pierdut toate cele patru membre din cauza unei infecţii grave în primii ani de viaţă. Copilul a beneficiat de acest transplant dublu de mâini la începutul lunii iulie, la The Children's Hospital din Philadelphia, în cadrul unei intervenţii chirurgicale complexe, ce a avut o durată de 11 ore.

Echipa medicală, alcătuită din 40 de medici, a folosit tije şi şuruburi metalice pentru a ataşa oasele pacientului de cele ale mâinilor primite de la donator. Chirurgii americani au reconectat astfel, cu mare atenţie, artere, vene, muşchi, tendoane şi nervi.

Protezele pentru picioare îi permit lui Zion să ducă o viaţă activă, inclusiv să meargă, să alerge şi să sară. El merge la şcoală şi a învăţat să îşi folosească antebraţele pentru a scrie, pentru a mânca şi pentru a juca jocuri video

Mai mulţi adulţi din Statele Unite au beneficiat în ultimii ani de transplanturi duble de mâini sau de transplanturi duble de braţe.



 
Double hand transplant a "bumpy ride", says eight-year-old Zion HarveyLearn more: http://bbc.in/1Sf54hI

Posted by BBC News on 29 Iulie 2015

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close