Antena 3 CNN Externe Prea GRAŞI pentru război! Doi fraţi au fost RESPINŞI de SIIL din cauza OBEZITĂŢII

Prea GRAŞI pentru război! Doi fraţi au fost RESPINŞI de SIIL din cauza OBEZITĂŢII

Prea GRAŞI pentru război! Doi fraţi au fost RESPINŞI de SIIL din cauza OBEZITĂŢII
18 Noi 2014   •   16:48

Doi fraţi australieni, care s-au alăturat recent militanţilor din SIIL, nu par să aibă prea multe şanse să fie lăsaţi să lupte pentru aşa-zisul Califat din cauză că sunt prea graşi, informează un post de radio din Sydney.

"Doi dintre ei sunt chiar obezi, nu sunt cei mai în formă soldaţi", spune Jamal Rifi, un lider al comunităţii islamice, pentru 2UE.

"Fiecare dintre cei doi are o greutate de peste 140 de kg. Când vor ajunge acolo, jihadiştii, care au şi ei standarele lor,  se vor întreba ce vor face cu ei. -Aţi venit să ne mâncaţi mâncarea şi nici măcar nu puteţi să alergaţi pe front", spune Rifi ironic.

Cei doi bărbaţi supraponderali au plecat cu ceilalţi doi fraţi ai lor să lupte pe aceeaşi baricadă cu jihadiştii din Siria şi Irak.
Toţi cei patru i-au trimis mamei lor un sms:
"Am reuşit să ajungem cu bine la Bilad al-Sham. Ne vom revedea în Paradis!"

Guvernul australian i-a incriminat luna trecută pe toţi cei care călătoresc în zonele cunoscute ca fiind fieful teroriştilor, ca răspuns la temerile tot mai mari referitoare la afluxul cetăţenilor străini din întreaga lume, care pleacă să lupte în Orientul Mijlociu.

Autorităţile de la Canberra susţin că cel puţin 70 de australieni au ajuns deja în zona de conflcit, iar alţi 100 au rămas în ţară, de unde îi sprijină pe combatanţi sau recrutează noi militanţi.
Potrivit datelor oficiale, până acum au murit 15 australieni în luptele din Irak şi Siria.

×
Subiecte în articol: militanti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close