Antena 3 CNN Externe Putin a semnat un decret prin care toţi cetăţenii străini, care intră în Rusia, vor fi AMPRENTAŢI

Putin a semnat un decret prin care toţi cetăţenii străini, care intră în Rusia, vor fi AMPRENTAŢI

Putin a semnat un decret prin care toţi cetăţenii străini, care intră în Rusia, vor fi AMPRENTAŢI
26 Noi 2014   •   12:41

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care autorităţile vamale vor începe înregistrarea biometrică a tuturor cetăţenilor străini şi a persoanelor fără cetăţenie, dar care primesc viza de intrare în Rusia.

Documentul a fost publicat deja pe siteul oficial al guvernului şi menţionează că începând cu data de 10 decembrie, toate persoanele, care intră în Rusia cu viză valabilă, vor fi amprentate. Această sarcină va inta în atribuţiile Ministerului de Externe şi a Serviciului Federal de Securitate.

Amprentarea va îmbunătăţi randamentul forţelor de ordine, incusiv prevenirea migrării ilegale şi împiedicarea intrării în ţară a suspecţilor de terorism.
Diplomaţii ruşi au fost instruiţi să informeze cancelariile străine, despre noile reglementări, înainte de 5 decembrie.

Propunerea a fost înaintată de către Ministerul de Externe rus, ca răspuns la introducerea unei măsuri similare, impusă de Uniunea Europeană tuturor cetăţenilor ruşi, de la începutul lui 2015.

Potrivit unui raport de estimare, întocmit de Serviciul Federal de Emigraţie, peste 17 milioane de străini au vizitat Rusia în 2013. În acelaşi an, 2,5 milioane dintre aceştia au fost prinşi încălcând regimul de viză, iar 190.000 au fost deportaţi, cu ordin de interdicţie de a mai intra în Rusia.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close