Antena 3 CNN Externe Putin afirmă că peste 300 de spioni străini au fost demascați anul trecut în Rusia

Putin afirmă că peste 300 de spioni străini au fost demascați anul trecut în Rusia

Putin afirmă că peste 300 de spioni străini au fost demascați anul trecut în Rusia
26 Mar 2015   •   18:07

Contraspionajul rus a demascat anul trecut peste 300 de spioni străini, a afirmat joi președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni cu conducerea Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), transmite AGERPRES.

Conform agențiilor de presă rusești, liderul de la Kremlin — el însuși fost agent KGB în perioada sovietică și apoi director al FSB înainte de a deveni prim-ministru în anul 1999 — a salutat la această întâlnire '"eficiența'' foștilor săi colegi. "'Anul trecut, serviciile noastre de contraspionaj au lucrat rapid și eficient. Ele au pus capăt activității a 52 de ofițeri de legătură și a 290 de agenți ai serviciilor secrete străine'', a indicat președintele rus.

El a subliniat totodată că ''este foarte important să se amelioreze protecția datelor ce privesc secretele de stat și să se prevină scurgerile de informații legate de organizarea noastră militară și de tehnologiile noastre de apărare''.

În urma conflictului din Ucraina, relațiile dintre Rusia și statele occidentale trec printr-o perioadă de tensiuni fără precedent după încheierea Războiului Rece, situație reflectată și de deconspirarea reciprocă și expulzarea a numeroși spioni.


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close