Antena 3 CNN Externe Rusia a pregătit noi măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile adoptate de UE. Vezi aici ce restricţii preconizează

Rusia a pregătit noi măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile adoptate de UE. Vezi aici ce restricţii preconizează

Rusia a pregătit noi măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile adoptate de UE. Vezi aici ce restricţii preconizează
de S.T.    |    11 Sep 2014   •   16:24

Rusia a pregătit noi măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile pe care Uniunea Europeană se pregăteşte să le anunţe, preconizând în special restricţii la importurile anumitor maşini sau produse din industria uşoară, a declarat joi un consilier al Kremlinului, citat de AFP.

"Ministerul Economiei a pregătit deja, din câte ştiu, lista produselor" care vor fi vizate de noile măsuri, pe lângă produsele alimentare aflate deja sub embargo, a declarat acest consilier, Andrei Belousov, pentru agenţia de presă RIA Novosti.

"Dar sper că bunul simţ va prevala şi nu vom fi constrânşi să adoptăm aceste măsuri", a adăugat el.

Surse europene au declarat antreior că statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru ca noile sancţiuni economice împotriva Rusiei să intre în vigoare de vineri.

Noile sancţiuni urmează să restrângă accesul marilor companii petroliere ruseşti Rosneft şi Transneft, precum şi al filialei petroliere a Gazprom, la pieţele de capital.

De asemenea, vor fi adăugate câteva zeci de nume la lista celor aproximativ o sută de personalităţi ruse şi ucrainene proruse vizate de sancţiuni, precum blocarea activelor şi interdicţii de viză.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close