Antena 3 CNN Externe Rusia: "Asta duce la DISTRUGERE reciprocă". Conflictul a generat 70.000 de morţi

Rusia: "Asta duce la DISTRUGERE reciprocă". Conflictul a generat 70.000 de morţi

Rusia: "Asta duce la DISTRUGERE reciprocă". Conflictul a generat 70.000 de morţi
de O.P.    |    20 Feb 2013   •   12:02

Rusia a avertizat, miercuri, regimul sirian şi insurgenţii să nu mai continue conflictul militar pentru că riscă "distrugerea reciprocă", informează AFP.

"Niciuna dintre părţile aflate în conflict nu îşi poate permite să mizeze pe o soluţie militară. Este o cale care nu duce în niciun sens, doar la distrugerea reciprocă", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
  
"A venit timpul să se pună capăt acestui conflict care durează de doi ani. Observăm semnale pozitive, o tendinţă spre dialog din partea Guvernului şi opoziţiei", a notat şeful diplomaţiei ruse.
  
Ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem, se va deplasa la Moscova pe 25 februarie, a anunţat marţi adjunctul şefului diplomaţiei ruse, Ghenadi Gatilov.
  
Săptămâna trecută, un alt adjunct al ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov, anunţa că şeful diplomaţiei siriene intenţiona să efectueze o vizită la Moscova până la sfârşitul lunii februarie. Şi şeful opoziţiei siriene, Ahmed Moaz al-Khatib, se va deplasa curând în capitala Rusiei însă nu este prevăzută nicio întrevedere cu ministrul sirian de Externe.
  
Siria se confruntă de aproape doi ani cu un conflict civil soldat cu peste 70.000 de morţi.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close