Antena 3 CNN Externe RUSIA nu se opreşte. O altă provincie de lângă România vrea să îşi proclame independenţa

RUSIA nu se opreşte. O altă provincie de lângă România vrea să îşi proclame independenţa

RUSIA nu se opreşte. O altă provincie de lângă România vrea să îşi proclame independenţa
de O.P.    |    01 Apr 2014   •   06:43

După Crimeea, regiunea autonomă Găgăuzia, din Sudul Republicii Moldova, vrea să îşi câştige independenţa. Dacă autorităţile de la Chişinău continuă pe drumul spre Uniunea Europeană, liderul găgăuzilor anunţă că va organiza un referendum pentru a decide viitorul regiunii. Moscova ar putea deschide un consulat în Găgăuzia, în următoarea perioadă. 

Autorităţile din Găgăuzia sunt nemulţumite de apropierea Chişinăului de Uniunea Europeană şi ameninţă cu organizarea unui referendum pentru independenţă.

La rândul său, Moscova a luat o serie de decizii privind cooperarea mai strânsă cu regiunea autonomă din sudul Republicii Moldova. Un consulat rus s-ar putea deschide în Găgăuzia, iar importul de vinuri moldoveneşti a fost reluat doar cu 6 producători găgăuzi.

Rusia a oprit importurile de vinuri moldoveneşti anul trecut în septembrie, dar a menţinut acordurile comerciale cu Transnistria. Găgăuzia este o provincie autonomă din sud-vestul Republicii Moldova ce găzduieşte puţin peste 160.000 de locuitori. 


×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close