Antena 3 CNN Externe Socialistul François Hollande, favorit în cursa prezidenţială din Franţa

Socialistul François Hollande, favorit în cursa prezidenţială din Franţa

Socialistul François Hollande, favorit în cursa prezidenţială din Franţa
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Apr 2012   •   19:12

François Hollande rămâne pe primul loc în preferinţele electoratului francez înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică. Lupta este însă strânsă cu Nicolas Sarkozy, actualul şef al statului, care se plasează pe locul doi în sondaje.

Surpriza ar putea veni însă din partea celorlalţi 3 trei candidaţi atipici, unul al stângii radicale, unul de extremă dreapta şi celălalt de centru.

Candidatul socialist François Hollande este creditat cu 28 la sută dintre voturi în primul tur de scrutin, faţă de 25 % ale actualului şef de stat. Situaţia s-ar putea întoarce mult în favoarea lui Hollande în turul secund de scrutin, când, confruntat cu Nicolas Sarkozy ar putea obţine peste 57 %.

În ultima apariţie înainte de alegerile prezidenţiale de duminică Nicolas Sarkozy a avertizat în cadrul unei emisiuni la televiziunea naţională că ţara sa ar putea avea aceleaşi probleme financiare ca Spania şi Grecia.

În urma acestora se află candidatul extremei drepte Marine Le Pen şi cel al stângii radicale Jean-Luc Mélenchon, amândoi în scădere uşoară, cu 16 la sută ,respectiv, 14,05 la sută . Pe poziţia a cincea se află candidatul de centrul François Bayrou, care a înregistrat un uşor progres de 0,5 puncte, ajungând la 10,5 la sută.



×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close