Antena 3 CNN Externe Statul Islamic a revendicat atacul armat de la centrul comercial din Bagdad

Statul Islamic a revendicat atacul armat de la centrul comercial din Bagdad

Statul Islamic a revendicat atacul armat de la centrul comercial din Bagdad
Sursa foto: Foto arhiva Agerpres
11 Ian 2016   •   21:29

Statul Islamic a revendicat atacul armat de la centrul comercial din Bagdad soldat cu cel puţin 12 persoane ucise, iar alte zeci au fost rănite, potrivit Le Figaro.
Potrivit unui comunicat difuzat pe internet, organizația extremistă afirmă că patru din membrii săi au comis ”atacul ce s-a soldat cu cel puțin 90 de morți sau răniți”.

Patru indivizi înarmaţi au atacat centrul comercial Al-Jawhara, situat în districtul Al-Jadida din Bagdad. Cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite.

'Ei se află în interiorul centrului comercial Zahrat. În timp ce forțele de securitate s-au apropiat, ei au ucis trei ostatici' , a declarat un funcționar al poliției. 'Adoptăm de acum o abordare prudentă. Dorim să punem capăt acestui atac cu cât mai puține victime posibil', a declarat poliția.

Potrivit unei surse a Ministerului de Interne, un număr necunoscut de bărbați înarmați au deschis focul pe stradă după explozia unui vehicul capcană și s-au confruntat cu forțele de securitate înainte de a intra în centrul comercial.

'Ei controlează total centrul comercial și au oameni pe acoperișul' clădirii, a declarat sursa citată.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) revendică în mod constant atentate la Bagdad împotriva civililor șiiți, o comunitate — majoritară în Irak — pe care o consideră ca eretică. SI controlează zone extinse din teritoriul irakian, la vest și nord de Bagdad, de la ofensiva lansată în 2014.





×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close