Antena 3 CNN Externe SUA. Cea mai mare catedrala din Washington, "blestemată" să se năruie

SUA. Cea mai mare catedrala din Washington, "blestemată" să se năruie

SUA. Cea mai mare catedrala din Washington, "blestemată" să se năruie
Sursa foto: Foto: Videonews
08 Sep 2011   •   21:18

Un blestem pare să se fi abătut asupra celei mai mari catedrale din Washington. A fost lovită de un cutremur şi un uragan, iar restauratorii nu reuşesc să refacă părţile distruse. Reparaţiile nu rezistă, iar în plus, accidentele se ţin lanţ pe şantier.

Ce construiesc azi, se dărâmă mâine. Muncitorii au ajuns să privească neputincioşi cum Catedrala Mântuirii a americanilor se năruie. 

Cel mai recent incident: o macara uriaşă, de 150 de metri înălţime, a fost pusă la pământ de o rafală de vânt. Utilajul era acolo după un cutremur de 5,8 pe scara Richter, în urma căruia bucăţi mari s-au desprins din turnurile crenelate.

Restaurarea se anunţa, încă de pe atunci, foarte dificilă. Abia începuseră lucrările, când un nou dezastru s-a abătut asupra catedralei: furtuna tropicală Irene. Muncitorii au luat-o de la capăt.

Catedrala este a doua ca mărime din Statele Unite şi a şasea din lume. După cele trei incidente, mulţi americani au ajuns să se întrebe însă, dacă Divinitatea îşi doreşte acest lăcaş de cult.

 





×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close