Antena 3 CNN Externe SUA nu şi-au schimbat poziţia în privinţa lui Assad. Preşedintele Siriei trebuie să renunţe la putere

SUA nu şi-au schimbat poziţia în privinţa lui Assad. Preşedintele Siriei trebuie să renunţe la putere

SUA nu şi-au schimbat poziţia în privinţa lui Assad. Preşedintele Siriei trebuie să renunţe la putere
de M.T.    |    08 Oct 2013   •   11:18

Guvernul american nu renunţă la poziţia sa privind necesitatea renunţării la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în pofida declaraţiilor pozitive ale secretarului de stat John Kerry cu privire la cooperarea Siriei în procesul de  distrugere a armelor sale chimice, informează Xinhua, citată de Agerpres.

„Poziţia noastră în legătură cu preşedintele Assad rămâne aceeaşi şi anume că şi-a pierdut orice legitimitate de a conduce Siria şi că depunem eforturi pentru organizarea conferinţei Geneva II, care ne-ar aduce într-un loc în care ambele părţi, de comun acord, ar alege un guvern de tranziţie în Siria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marie Harf a respins orice sugestie că declaraţiile lui Kerry arată o eventuală schimbare a poziţiei SUA cu privire la viitorul lui Assad, deşi a calificat decizia Damascului de a respecta rezoluţia ONU drept „un pas înainte”.

Oficialul american a adăugat că regimul Assad sau un eventual guvern de tranziţie în Siria va avea responsabilitatea de a permite accesul şi de a ajuta la distrugerea armelor chimice siriene.

×
Subiecte în articol: SUA Siria John Kerry Bashar al-Assad
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close