Antena 3 CNN Externe Talibanii pakistanezi recrutează "jurnalişti" pe Facebook

Talibanii pakistanezi recrutează "jurnalişti" pe Facebook

Talibanii pakistanezi recrutează "jurnalişti" pe Facebook
Sursa foto: Foto: topics.time.com
de S.T.    |    07 Dec 2012   •   20:19

Talibanii pakistanezi, responsabili de mai multe atacuri împotriva forţelor de ordine şi a minorităţii şiite, au înfiinţat o pagină de Facebook cu scopul de a recruta "jurnalişti" pentru viitoarea lor revistă, relatează AFP.

Pagina Umar Media TTP, care numără peste 270 de "Like-uri", a fost creată în luna septembrie şi are mai multe mesaje în limba engleză.

"Umar media este mândră să anunţe oferte de angajare în domeniul on-line, editare video, traduceri, trimiterea şi primirea documentelor", subliniază primul comentariu redactat de administratorii paginii la sfârşitul lui octombrie, îndemnând utilizatorii să răspundă la mesaj, deoarece pagina de Facebook "ar putea fi oricând ştearsă".
   
Potrivit website-ului specializat în supravegherea grupurilor islamiste Site Intelligence, talibanii pakistanezi utilizează reţeaua Facebook ca pe un "centru de recrutare".
   
TTP a revendicat recent atacuri mortale contra forţelor de securitate pakistaneze, contra minorităţii şiite sau tentative de omor împotriva renumitului moderator de televiziune Hamid Mir, precum şi a tineri militante pentru drepturile fetelor la educaţie, Malala Yousafzai.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close