Antena 3 CNN Externe Tatăl lui Breivik vrea să publice o carte despre fiul său

Tatăl lui Breivik vrea să publice o carte despre fiul său

Tatăl lui Breivik vrea să publice o carte despre fiul său
02 Aug 2012   •   15:46

Jens Breivik, tatăl ucigaşului în masă, Anders Breivik, are intenţia de a publica o carte despre fiul său, cel care a oripilat o lume întreagă după atacurile sângerose din Norvegia (cel din insula Utoya şi cel din Oslo) soldate cu 77 de morţi.

Breivik senior, în vârstă de 76 de ani, a declarat pentru postul de radio norvegian P4 că a scris deja un manusris despre fiul său, dar a fost refuzat de pricipalele edituri din ţară.
Acestea, la rândul lor, au răspuns că nu au primit nici o propunere în acest sens din partea lui Jens Breivik.

"Ar fi interesant să ştim despre ce manuscris este vorba. O eventuală carte ar trebui să fie adresată publicului larg şi ar trebui să sublinieze aspecte esenţiale şi factorii care au dus la producerea tragicul eveniment" a replicat Kari Spjeldnes, directorul editurii Aschehougs.

Anders Breivik, 33 de ani, a recunoscut uciderea a 69 de oameni din tabăra de tineret de pe insula Utoya şi a altor opt, ucise într-un atac cu bombă, la Oslo. El a pledat nevinovat la acuzaţiile de terorism imputate, susţinând că "apăra Norvegia faţă de imigranţi şi faţă de multiculturalismul acestora".

La două zile după atacul din insula Utoya, tatăl său, un fost diplomat, care pretinde că nu a ţinut legătura cu fiul său în ultimii 18 ani, l-a recunoscut pe Anders din imaginile transmise la tv.
"Atunci mi-aş fi dorit să-şi ia propria viaţă, să se sinucidă" a mai spus părintele criminalului.

Conform legii norvegiene, dacă se va considera că Anders Breivik este nebun, acesta îşi va petrece tot restul vieţii într-un sanatoriu destinat bolnavilor psihici. În condiţiile în care tribunalul va spune că este sănătos şi responsabil pentru acţiunile sale, Breivik va sta maxim 21 de ani în închisoare.
Verdictul şi sentinţa în acest caz vor fi date în data de 24 august.

×
Subiecte în articol: Anders Breivik
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close