Antena 3 CNN Externe Timoșenko cere autorităţilor de la Kiev să introducă STAREA DE URGENŢĂ

Timoșenko cere autorităţilor de la Kiev să introducă STAREA DE URGENŢĂ

Timoșenko cere autorităţilor de la Kiev să introducă STAREA DE URGENŢĂ
17 Apr 2014   •   14:34

Liderul partidului "Batikivscina" şi candidatul la preşedinţia Ucrainei, Iulia Timoşenko, a cerut introducerea stării de urgenţă în regiunile de est ale ţării şi implicarea armatei pentru aplanarea conflictului.

Timoşenko a cerut autorităţilor de la Kiev "să se opună militar războiului", care, potrivit ei, Rusia l-a declarat Ucrainei. Prima etapă a acestor acţiuni ar trebui să fie declararea stării de urgenţă în regiunile, unde are loc agresiunea. Acest pas va da autorităţilor dreptul de a folosi armata pentru a pune capăt conflictului din regiune, este de părere Timoşenko.

Liderul Batikivscina a recunoscut că armata, poliţia şi forţele speciale de securitate din Ucraina se află într-o situaţie foarte delicată: oamenii din aceste structuri sunt demoralizaţi şi total nepregătiţi pentru un război modern.

Anterior, Timoşenko s-a opus folosirii forţei pentru a calma spiritele din estul Ucrainei, dar tot în aceeaşi zi, ea şi-a schimbat radical opinia, anunţând crearea mişcării populare "Soprotivlenie" (Rezistenţa), pentru a sprijini organele de intervenţie.

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close