Antena 3 CNN Externe U.E. amână aplicarea noilor sancţiuni împotriva Rusiei: Nu este sigur că vom ajunge la un acord, avem încă mult de lucru

U.E. amână aplicarea noilor sancţiuni împotriva Rusiei: Nu este sigur că vom ajunge la un acord, avem încă mult de lucru

U.E. amână aplicarea noilor sancţiuni împotriva Rusiei: Nu este sigur că vom ajunge la un acord, avem încă mult de lucru
09 Feb 2015   •   17:52

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis luni amânarea cu o săptămână a aplicării de sancţiuni unor oficiali şi companii din Rusia, în contextul negocierilor privind criza din Ucraina, relatează Wall Street Journal în ediţia online.

Uniunea Europeană urma să introducă pe lista sancţiunilor numele a 19 persoane şi a nouă entităţi. Însă, în contextul unei noi iniţiative de pace a Germaniei şi Franţei, miniştrii de Externe au stabilit să aplice noile sancţiuni din 16 februarie.

Liderii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei se vor întâlni miercuri, în Belarus. Dacă discuţiile se derulează bine, Uniunea Europeană ar putea anula aceste noi sancţiuni.

"Până în urmă cu câteva zile, situaţia din Ucraina era blocată complet. Însă lucrurile încep să se mişte", a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

"Deocamdată nu este sigur că vom ajunge la un acord. Avem în continuare mult de lucru", a explicat şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier.

×
Subiecte în articol: Rusia sanctiuni amanare
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close