Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic de 7,4 în Mexic. Mai multe oraşe au fost evacuate. Inna şi echipa ei au resimţit seismul

Cutremur puternic de 7,4 în Mexic. Mai multe oraşe au fost evacuate. Inna şi echipa ei au resimţit seismul

Cutremur puternic de 7,4 în Mexic. Mai multe oraşe au fost evacuate. Inna şi echipa ei au resimţit seismul
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    O.P.    |    21 Mar 2012   •   06:53

Un cutremur puternic de 7,4 pe scara Richter a lovit Mexicul. Mai multe oraşe au fost evacuate, în timp ce mii de oameni au ieşit în stradă, de teama unei noi replici. Printre românii care au resimţit cutremurul se numără cântăreaţa Inna şi echipa ei. Cu toţii erau într-un restaurant când lucrurile au început să se mişte.

Seismul a avut loc la ora 12.02 (20.02, ora României), la o adâncime de zece kilometri, în regiunea mexicană Guerrero, potrivit Institutului american de fizică a pământului. Autorităţile au evacuat mai multe oraşe, din cauza replicilor puternice care au urmat.

Cântăreaţa Inna se afla la etajul 23 al unui hotel din Mexico City în momentul în care s-a produs cutremurul.

Inna: "Eram în restaurant alături de colegii mei şi am simţit la un moment dat că dansează hotelul cu noi. Nu am ştiut ce să facem exact. Mai apoi, a început alarma, a început să se stingă luminile şi atunci am ştiut exact că trebuie să coborâm repede în stradă".

Preşedintele Felipe Calderon a susţinut o conferinţă de presă pentru a calma miile de persoane aflate pe străzile din capitala Mexicului.

Din cauza seismului, liniile de telecomunicaţii au fost întrerupte, iar numeroase imobile din cartierele vechi ale capitalei s-au prăbuşit.

Oamenii de ştiinţă au explicat de ce nu există pagube majore în urma unui seism atât de puternic: "Acesta a fost un cutremur de subducţie şi a avut loc la o adâncime mare. Dacă un seism de 7.4 ar fi lovit oraşul, acesta ar fi cauzat pagube extraordinare".

Până la acest moment, nu au fost raportate victime sau daune majore, iar autorităţile nu au emis alertă de tsunami.





×
Subiecte în articol: Mexic cutremur seism alerta de tsunami
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close