Antena 3 CNN Externe Victor Ponta: Vrem să accelerăm intrarea Republicii Moldova în UE

Victor Ponta: Vrem să accelerăm intrarea Republicii Moldova în UE

Victor Ponta: Vrem să accelerăm intrarea Republicii Moldova în UE
23 Mar 2014   •   20:11

Victor Ponta a declarat în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3 că actualul context internaţional reprezintă cel mai mare pericol de securitate pentru România şi pentru regiune de după 1989.

Premierul a precizat că această situaţie poate fi totuşi o oportunitate pentru ca România să-şi atingă un obiectiv major, acela de a accelera reapropierea Republicii Moldovei de ceea ce înseamnă Euopa şi NATO.

Victor Ponta: Traian Băsescu a pus interesul personal înaintea interesului naţional

Ponta: Băsescu seamănă foarte mult cu Ianukovici

Primul ministru a mai declarat că este prima dată când România îşi dă seama cât de important este că se află în familia NATO şi cea a UE.

Referitor la liderul rus Vladimir Putin, premierul a menţionat că acesta reprezintă un „simbol al unor nostalgii de mare putere a Rusiei”.

România trebuie să fie perfect coordonată cu celelalte ţări euopene şi cu SUA, dar trebuie să-şi urmărească interesul naţional, a adăugat Victor Ponta.

Premierul Ponta consideră că Republica Moldova nu va reuşi să intre în UE până când nu va fi rezolvată problema Transnistriei.

De ce s-a răzgândit Băsescu în privinţa validării noului Guvern şi de ce a acceptat să promulge legea certificatelor verzi

Premierul Ponta: România va continua să interzică intrarea pe teritoriul ţării a acelor persoane care nu respectă legile


×
Subiecte în articol: Victor Ponta radu tudor
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close