Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Forţele nucleare ruse, dotate cu 40 de rachete balistice care vor putea străpunge orice sistem de apărare

Vladimir Putin: Forţele nucleare ruse, dotate cu 40 de rachete balistice care vor putea străpunge orice sistem de apărare

Vladimir Putin: Forţele nucleare ruse, dotate cu 40 de rachete balistice care vor putea străpunge orice sistem de apărare
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2015   •   16:33

Liderul rus Vladimir Putin a anunţat că forţele nucleare ruse vor primi în acest an peste 40 de rachete balistice intercontinentale capabile să străpungă orice sistem de apărare antirachetă.

"Forţele nucleare vor fi suplimentate în acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi care vor putea străpunge orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic", a declarat preşedintele rus în cadrul ceremoniei de deschidere a forumului internaţional de tehnică militară, relatează Tass.

Vladimir Puțin şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că industria de apărare va reuşi să respecte misiunea de a mări cota de echipament modern care să fie pus la dispoziţia forţelor armate ruse la 70-100 la sută până în 2020.

"Daţi-mi voie să vă reamintesc că implementarea programului de stat înseamnă creşterea proporţiei de armament de ultimă generaţie al forţelor armate la 70 la sută şi în unele cazuri la 100 la sută până în 2020. Acesta este un parametru impresionant, într-adevăr", a declarat Putin.

Industria de apărare a Rusiei trebuie să fie o resursă pentru dezvoltarea mai multor industrii şi un motor de inovare în general, a declarat preşedintele rus.

"Este foarte clar că eficienţa industriei de apărare este cea mai importantă resursă de creştere a întregii economii. În plus, aceasta ar trebui să stabilească direcţiile privind mulţi parametri tehnologici şi de fabricaţie şi rămâne unul dintre motoarele inovaţiei", a declarat Putin. El a menţionat industrii precum producţia de energie, comunicaţiile sau microelectronica.

"Este important să fie perfecţionate mecanismele parteneriatului public-privat în industrie şi să se extindă cu succes experienţa către companiile private, care oferă părţi sau componente pentru produsele militare", a mai spus Putin.


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close