Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin sfidează UE. "Vom înlocui importurile militare cu material produs pe plan intern"

Vladimir Putin sfidează UE. "Vom înlocui importurile militare cu material produs pe plan intern"

Vladimir Putin sfidează UE. "Vom înlocui importurile militare cu material produs pe plan intern"
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iul 2014   •   17:36

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut luni complexului militar rus să-şi limiteze importurile. Solicitaterea lui Putin vine în contextul în care Uniunea Europeană se pregăteşte să impună Rusiei noi sancţiuni privind vânzările de arme şi tehnologii sensibile, relatează AFP.

Industria de apărare rusă este capabilă să producă tot ce îi trebuie, a anunţat Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni desfăşurate la reşedinţa sa, în apropiere de Moscova.

Rusia îşi va concentra atenţia "pe accelerarea eforturilor pentru a înlocui importurile militare cu material produs pe plan intern", a declarat Putin.

Uniunea Europeană ar putea adopta în curând noi sancţiuni împotriva Moscovei, pentru rolul său în criza ucraineană, interzicând în special noile vânzări de arme şi tehnologii sensibile.

"Obiectivul nostru este să ne protejăm împotriva riscurilor de încetare a contractelor din partea partenerilor noştri străini, inclusiv pentru motive politice", a precizat preşedintele rus.

Rusia este unul dintre cei mai importanţi exportatori de arme din lume, dar şi un importator de material militar şi tehnologii.

Una dintre cele mai importante achiziţii recente ale sale este cea referitoare la două nave de război Mistral din Franţa, pentru suma de 1,2 miliarde de euro. Cele două portelicoptere ar urma să fie livrate lunile următoare, în pofida noilor sancţiuni.


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close