Antena 3 CNN Show Imagini şocante! Sute de animale ucise în experimentele din laboratoare

Imagini şocante! Sute de animale ucise în experimentele din laboratoare

Imagini şocante! Sute de animale ucise în experimentele din laboratoare
Sursa foto: Foto: AFP
18 Apr 2011   •   17:24

Un reportaj realizat în Marea Britanie dezvăluie cum numeroase animale sunt sacrificate în numele frumuseţii. Într-un laborator de testare a substanţelor pentru chirurgia estetică sunt folosiţi iepurii şi şoarecii. Multe animale mor în urma experimentelor.

Investigaţia organizaţiei britanice pentru drepturile animalelor a fost făcută într-un laborator din Hampshire. Aici, iepurii sunt imobilizaţi pentru a fi supuşi experimentelor. Substanţele testate, medicamente pentru diferite afecţiuni, le sunt injectate în ureche. De multe ori, angajaţii laboratorului greşesc experimentul.

Când sunt scoşi din sala de teste, iepurii sunt ţinuţi în nişte cuşti, unde rareori primesc hrană şi apă, spun cei ce au realizat reportajul. Multe animale nu supravieţuiesc.

La fel sunt trataţi şi şoarecii de laborator. Sunt folosiţi pentru testarea botoxului, substanţa-minune a chirurgiei plastice. Astfel, li se injectează în abdoment toxină botulinică, iar în doar o jumătate de oră efectele otrăvirii se fac resimţite. Şoarecii care supravieţuiesc sunt şi ei condamnaţi.

Reportajul a fost filmat cu camera ascunsă pe parcursul a opt luni şi jumătate. Apărătorii animalelor speră ca materialul să convingă autorităţile să interzică testele. Pe scurt, să respecte legislaţia europeană. Vă avertizăm că urmează imagini şocante.



×
Subiecte în articol: laborator substante decese soareci
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close