Antena 3 CNN Actualitate Media Documentul BOMBĂ care ar putea valida referendumul

Documentul BOMBĂ care ar putea valida referendumul

Documentul BOMBĂ care ar putea valida referendumul
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Iul 2012   •   21:38

După un vot zdrobitor împotriva preşedintelui suspendat, Mihai Gâdea împreună cu invitaţii săi au prezentat în ediţia de luni seara un document care ar putea face ca referendumul să ia o cu totul altă turnură.

Urmăreşte aici înregistrarea emisiunii Sinteza Zilei.

Dan Şova a prezentat un document al Institutului Naţional de Statistică în care se prezintă cum trebuie calculat cvorumul privind demiterea preşedintelui.

Liviu Dragnea a făcut o adresă către Institutul Naţional de Statistică, prin care cerea un număr provizoriu al populaţiei stabile din România. Vă prezentăm răspunsul din partea Institutului.




Din datele ultimului recensământ în România numărul populaţiei stabile este de 19.042.936. La acest număr se adaugă numărul cetăţenilor români aflaţi în străinătate, rezultatul final fiind de 20.254.866. Institutul Naţional de Statistică menţionează în acelaşi document că ponderea populaţiei României sub 18 ani a fost la 1 ianuarie 2011 de 18,31%, adică 3.726.895 persoane.

Extrăgând numărul persoanelor sub 18 ani din numărul populaţiei stabile, rezultă că în România la ora referendumului. numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971.

Jumătate din numărul persoanelor cu drept de vot - cvorumul necesar demiterii preşedintelui Traian Băsescu este de 8.265.685 de persoane. Cvorum care a fost îndeplinit, conform BEC numărul participanţilor la vot fiind de 8 429 265 persoane.


Absenteismul a caracterizat marea majoritate în România. De data aceasta însă am avut un electorat destul de hotărât de data aceasta, numărul votanţilor demonstrează lucrul acesta, spune Oana Turcu. În momentul acesta avem în România o populaţie fermă că nu îl mai vrea pe Traian Băsescu.






×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close