Antena 3 CNN Show Showbiz Critici dure pentru filmul românesc "Portretul luptătorului la tinereţe": Este lung şi plictisitor

Critici dure pentru filmul românesc "Portretul luptătorului la tinereţe": Este lung şi plictisitor

Critici dure pentru filmul românesc "Portretul luptătorului la tinereţe": Este lung şi plictisitor
Sursa foto: scena film
18 Feb 2010   •   14:43

Specialiştii în domeniul cinematografiei au adus critici dure filmului românesc "Portretul luptătorului la tinereţe", ce rulează în secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. În timp ce Screen Daily scrie că lungmetrajul lui Constantin Popescu este ?influenţat prea mult de ideologie?, Hollywood Reporter susţine că ar fi fost mai bun în cazul în care era mai scurt.

Hollywood Reporter a publicat critici dure la adresa filmului ?Portretul luptătorului la tinereţe?, spunând că este "un exemplu ca la carte despre cum o producţie ar fi fost de două ori mai bună dacă durata sa ar fi fost redusă la jumătate". Aceeaşi publicaţie susţine că filmul este plictisitor şi nu implică spectatorul.

"Este prea mult text pe ecran, încât ajungi să te întrebi de ce Popescu nu a scris pur şi simplu o carte despre Gavrilă - Ogoranu şi oamenii lui", mai scrie Hollywood Reporter.

Într-o notă contradictorie, Screen Daily susţine că "Portretul luptătorului la tinereţe" este filmat admirabil şi caracterizează interpretările actoriceşti ca fiind remarcabile. Totuşi, publicaţia remarcă faptul că producţia este ?influenţată prea mult de ideologie?. ?Membrii rezistenţei sunt prezentaţi fără defecte, cu doar câteva momente de îndoială sau melancolie?, mai scrie Screen Daily .

"Portretul luptătorului la tinereţe" este, probabil, cea mai controversată producţie românească de la Berlinala de anul acesta, regizorul filmului fiind acuzat de antisemitism. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel" a trimis o scrisoare organizatorilor Berlinalei prin care se plâng că personajul principal din "Portretul luptătorului la tinereţe", regizat de Constantin Popescu, este inspirat de un legionar.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: film regizor critici
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close