Antena 3 CNN Politică Va fi Elena Udrea şefa PDL? Ce spune fostul ministru al Turismului despre o posibilă candidatură la şefia partidului

Va fi Elena Udrea şefa PDL? Ce spune fostul ministru al Turismului despre o posibilă candidatură la şefia partidului

Va fi Elena Udrea şefa PDL? Ce spune fostul ministru al Turismului despre o posibilă candidatură la şefia partidului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Ian 2013   •   23:42

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri seară, că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi "chiar" şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

"Nu. Nu, ca să vă răspund şi să încheiem subiectul", a spus Udrea, întrebată dacă va candida la şefia partidului.

"Deci nu este vorba despre candidatura mea. Însă şi eu cred că dacă vrem să oprim această fierbere, care este firească - USL a câştigat cu un scor foarte şi o majoritate mare şi îşi fac congres, fiecare partid îşi face convenţie sau congres, ce are fiecare, PNL şi PSD - la PDL, după această înfrângere pe care am avut-o cu atât mai mult există această dorinţa a membrilor, a bazei partidului - sigur, nu neapărat a conducerii - de a se ţine Convenţia şi de a avea posibilitatea să opteze pentru o echipă, care, sigur, poate fi chiar a domnului Blaga, nimeni nu spune că va fi aleasă altă echipă", a spus Udrea, la un post TV, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Turismului a precizat că nu este momentul pentru lupte interne în PDL, însă există o foarte mare aşteptare pentru Convenţia care urmează să se organizeze.

În urma eşecului de la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului. Cezar Preda, care anunţase că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.

Marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de "trădarea" partidului şi a susţinut că singurul lucru pe care îl poate cere acesta este să fie dat afară, Voinescu replicând: "Cine e acest Cezar Preda? Ca să-l pot băga în seamă trebuie întii să mă asigur că există. Există?".

Imediat, Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Teodor Baconschi s-au declarat solidari cu Voinescu.




×
Subiecte în articol: Elena Udrea alegeri parlamentare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close