Antena 3 CNN Actualitate Adio, porumb, grâu sau floarea soarelui. Agricultorii din Botoşani s-au pus pe cultivat plante exotice

Adio, porumb, grâu sau floarea soarelui. Agricultorii din Botoşani s-au pus pe cultivat plante exotice

Adio, porumb, grâu sau floarea soarelui. Agricultorii din Botoşani s-au pus pe cultivat plante exotice
de O.P.    |    09 Apr 2013   •   06:07

Agricultorii din Botoşani s-au apucat de cultivat plante exotice. Marii producători au remarcat potenţialul zonei, astfel că în ultimii ani trei ani au început să fie cultivate plante precum salcia energetică sau armurariu. Culturile exotice nu vor fi vândute pe piaţa românească pentru că toată recolta este destinată exportului.Printre culturile de porumb şi cartof din judeţul Botoşani şi-au făcut apariţia şi câteva culturi de plante exotice.

Alte culturi de interes pentru judeţul botoşani sunt cele de salcie energetică sau de paulownia. Producătorii spun că s-au apucat de cultivarea plantelor exotice din cauza secetei de la noi din ţară.

Aşa că anul acesta producătorii au decis să mărească plantaţia.

Din seminţele armurariului se extrage silimarina, o substanţă benefică pentru refacerea ficatului, iar salcia energetică este folosită pentru producerea peleţilor şi brichetelor.

Copacii paulownia sunt renumiţi pentru valoarea energetică, pentru că degajă căldură foarte mare la ardere. Culturile exotice nu vor fi vândute pe piaţa românească pentru că toate cantităţile recoltate deja au fost destinate exportului.

×
Subiecte în articol: export
Parteneri
Cupolă de foc peste România. Temperaturi resimţite de aproape 40 de grade Celsius
x close