Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu: Nu există coincidenţe şi nu există independenţă în aceste instituţii crescute şi modelate pentru a servi politic

Adrian Ursu: Nu există coincidenţe şi nu există independenţă în aceste instituţii crescute şi modelate pentru a servi politic

Adrian Ursu: Nu există coincidenţe şi nu există independenţă în aceste instituţii crescute şi modelate pentru a servi politic
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Feb 2015   •   13:13
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, a explicat că procurorii încearcă, probabil, să închidă gura unora şi să deschidă gura altora şi să demonstreze că este independentă şi serveşte justiţie tuturor taberelor politice din România.
 
"Înţeleg că procurorii nu vor să lase pe nimeni cu gura căscată. Ce mi s-a părut şi misterios - ridicarea unuia dintre patronii de la Euroconstruct, acum câteva luni, cred că înainte de sărbători. Şi ne întrebam atunci cum se face această poveste, ca cineva din anturajul imediatl să fie ridicat. Iată că acum probabil avem explicaţia, pentru că se face asocierea între Euroconstruct şi firma cumnatului lui Victor Ponta. În încercarea de a demonstra echidistanţa politică, trebuia să se ajungă aici."
 
Totuşi, Adrian Ursu a subliniat că este importantă şi sincronizarea magistraţilor.
 
"Sigur, nu avem cum să nu ne împiedicăm de calendar. Nu există coincidenţe şi nu există independenţă în aceste instituţii crescute şi modelate pentru a servi politic. Tocmai în ziua în care Elena Udrea ar putea să scape de arestul preventiv, procurorii au vrut să se asigure că există un alt subiect pe agendă, o situaţia extrem de păguboasă pentru DNA. Şi atunci probabil că trebuia compensat cu ceva."
 
Realizatorul a explicat că nu ar fi prima oară când se încearcă un atac la guvern prin intermediul unor instituţii de forţă care ar putea fi folosite pentru a forma sau deforma majorităţi politice. 
 
"Să nu uităm că nu este pentru prima dată când se încearcă un atac la Guvern, prin intermediul unor instituţii de forţă. Se încearcă formarea sau deformarea unor majorităţi cu ajutorul DNA. Poate aceste planuri ar putea fi puse în funcţiune şi prin astfel de manevre, lovind direct în premier sau apropiaţi ai acestuia, ca Sebastian Ghiţă, cel care, să nu uităm, că apare şi în declaraţiile doamnei Udrea, cele care nu au fost luate în calcul de procurori, pentru că îl vizau şi pe domnul Coldea.Lovituri date ca la biliard, cu "manta". Aceste jocuri sunt atât de complexe şi străvezii uneori, încât este greu să te bucuri la gândul că iată, în sfârşit justiţia îşi face independent treaba şi nu mai are discriminări politice când vine vorba de infracţiuni."
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close