Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii de la Vama Siret au fost aduşi la DNA pentru audieri

Angajaţii de la Vama Siret au fost aduşi la DNA pentru audieri

Angajaţii de la Vama Siret au fost aduşi la DNA pentru audieri
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Feb 2011   •   16:25

Primele dube cu poliţişti de frontieră şi vameşi acuzaţi în ancheta de la Siret, privind contrabanda cu ţigări şi luare de mită, au ajuns la Bucureşti, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în jurul orei 16, informează Mediafax. Acuzaţii au fost coborâţi din dube şi introduşi în sediul instituţiei, unde vor fi audiaţi. 

Primele două dube, ale DGA, au ajuns la sediul DNA în jurul orei 16.00. Acuzaţii au fost coborâţi din dube şi introduşi în sediul instituţiei, unde vor fi audiaţi. 

Următoarele dube vor ajunge în cursul după-amiezii de joi, toţi suspecţii urmând să fie aduşi în faţa procurorilor pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile de contrabandă cu ţigări şi luare de mită.

Peste 15 masini cu mascaţi au ajuns, joi,  la Vamă pentru a-i ancheta pe unii angajaţi, suspectaţi de luare de mită şi facilitarea traficului de ţigări. Vama este în prezent blocată, iar cozile de maşini se întind pe mai mulţi kilometri.

Aproximativ 70-80 de poliţişti au fost reţinuti, fiind acuzaţi de luare de mită. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii anticorupţie au făcut percheziţii atât la sediul vămii, cât şi la domiciliile poliţiştilor şi vameşilor reţinuţi. Filajul în acest caz a început în urmă cu şase luni, potrivit unor surse judiciare.

Activitatea în Vama Siret este complet blocată. În vamă sunt şi mai multe maşini de poliţişti mascaţi.

Potrivit MAI, acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului.



×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close