Antena 3 CNN Actualitate Boghicevici, trădată de IP. Calculatorul fostului ministru, folosit pentru comenzile unei reţele de evaziune fiscală

Boghicevici, trădată de IP. Calculatorul fostului ministru, folosit pentru comenzile unei reţele de evaziune fiscală

Boghicevici, trădată de IP. Calculatorul fostului ministru, folosit pentru comenzile unei reţele de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2013   •   14:50

Computerul fostului ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a fost folosit pentru a comanda produse pentru o reţea de evaziune fiscală, scrie pressalert.ro, care precizează că prejudiciul se ridică la un milion de euro.

Procurorii au descoperit că adresa IP a calculatorului de pe care erau finalizate comenzile de transport aparţine fostului ministru al Muncii.
Soţul Claudiei Boghicevici ar fi postat comenzile în numele prietenului său, Valentin Puica, inculpat în dosarul de evaziune.

Cătălin Boghicevici, fost ofiţer SRI, a recunoscut în faţa anchetatorilor că a ţinut personal legătura cu transportatorii, însă fără să ştie că produsele nu erau trecute în actele contabile.

Cel pe care soţul fostului ministru l-ar fi ajutat deţine mai multe firme care au prejudiciat statul cu aproape un milion de euro. În 2011 a înfiinţat mai multe firme şi a convins mai multe persoane să figureze în documente ca administratori, în schimbul unor sume de bani, scrie pressalert.

Potrivit procurorilor, Valentin Puica dăduse de fapt startul unei reţele de tipul missing trader, adică societăţi comerciale care să se încarce cu datorii mari la bugetul de stat. Apoi cei care făceau tranzacţiile dispăreau şi lăsau statul să recupereze prejudiciile de la administratorii fictivi ale firmelor deja în insolvenţă. Prin intermediul acestor firme, Valentin Puica a cumpărat zeci de tone produse alimentare din Ungaria, Austria, Slovacia şi Polonia, fără să îşi înregistreze tranzacţiile.

Acum, bărbatul şi alţi doi suspecţi implicaţi în dosarul de evaziune sunt de negăsit.


×
Subiecte în articol: ministru
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close