Antena 3 CNN Actualitate Bugetarilor nu le-a venit să creadă când şi-au văzut salariile. Cu cât s-au mărit veniturile angajaţilor de la stat

Bugetarilor nu le-a venit să creadă când şi-au văzut salariile. Cu cât s-au mărit veniturile angajaţilor de la stat

Bugetarilor nu le-a venit să creadă când şi-au văzut salariile. Cu cât s-au mărit veniturile angajaţilor de la stat
de O.P.    |    13 Iul 2012   •   06:32

Funcţionarii au avut motiv de bucurie, luna aceasta, când şi-au consultat cardul de salarii. Au luat lefurile cu 8% mai mari şi în funcţie de încadrarea în muncă, sumele au fost şi cu 200 de lei în plus. Încrezători deja în cele promise, bugetarii se gândesc acum la luna decembrie când va avea loc şi cea de-a doua tranşă de majorare a salariului.

Începând de luna aceasta, aproximativ 1,2 milioane de funcţionari din întreaga ţară au primit salarii mai mari cu 8%. Această mărire înseamnă pentru mulţi bugetari acoperirea câtorva facturi sau a ratelor la bancă.

Acolo unde ambii soţi sunt funcţionari, mărirea salarială s-a simţit puternic în bugetul familiei.

Cea de-a doua tranşă de reîntregire a salariilor bugetarilor va fi calculată în decembrie. Oamenii vor primi aceşti bani din ianuarie 2013. Guvernul Boc a luat în urmă cu doi ani decizia de a tăia salariile cu 25%, iar în această primăvară, bugetarii au primit promisiunea salariile vor fi reîntregite în două etape.

×
Subiecte în articol: salarii bugetari
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close