Antena 3 CNN Actualitate Despăgubire record pentru afaceristul Costică Constanda: A câştigat 160 milioane euro în procesul cu Primăria Capitalei

Despăgubire record pentru afaceristul Costică Constanda: A câştigat 160 milioane euro în procesul cu Primăria Capitalei

Despăgubire record pentru afaceristul Costică Constanda: A câştigat 160 milioane euro în procesul cu Primăria Capitalei
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Iul 2011   •   11:18
Afaceristul Costică Constanda a câştigat despăgubiri de aproape 160 de milioane de euro în procesul cu Primăria Capitalei şi municipiul Bucureşti privind Parcul Bordei. Decizia a fost luată de Tribunalului Bucureşti şi nu este definitivă, ea putând fi atacată de Primărie şi consilieri la Curtea de Apel.

Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată până în prezent unui om de afaceri într-un proces cu o instituţie a statului, informează Mediafax.


Din cele 16
0 de milioane de euro, 109 milioane provin din litigiul pe parcul Bordei, 29 de milioane euro reprezintă despăgubiri pentru vechiul proces referitor la investiţii pe care afaceristul le-a făcut şi aproximativ 20 de milioane de euro (80 de milioane de lei) provin din dobânzi.

În 2007, Constanda promitea că nu îi va ierta pe consilierii municipali


Constanda a fost reprezentat în acest caz de avocaţii Valeriu Stoica, Florea Gheorghe şi Traian Briciu.
Primăria a fost reprezentată de Daniel Ştefănică, iar consilierii, de avocatul George Stancov.

Constanda a dat în judecată Primăria Capitalei, solicitând anularea contractului prin care a primit Satul Francez în schimbul cedării Parcului Bordei către municipalitate. Afaceristul a cerut şi daune de aproximativ 160 milioane de euro.

Nemulţumirea lui Constanda este legată de faptul că în Consiliul General nu s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal, iar proiectele sale imobiliare nu s-au materializat.
 


Constanda a intrat în posesia Satului Francez după ce fostul primar Adriean Videanu a negociat preluarea terenurilor din Parcul Bordei deţinute de Constanda. Planul său de afaceri prevedea ridicarea mai multor clădiri rezidenţiale.

Constanda a vândut o parte din terenul obţinut în satul francez unei firme din Grecia şi ar fi promis dezvoltatorului imobiliar că PUZ-ul va fi aprobat rapid. Ceea ce nu s-a întâmplat.


În aceste condiţii, grecii l-au dat în judecată pe Constanda, pentru a-şi recupera banii. Fiind ameninţat cu executarea silită, Constanda s-a îndreptat împotriva municipalităţii.
 

 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei despagubiri
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close